logo

0722556589

Sos. Pantelimon, Nr.88, Bloc 409, Sc. 1, Ap. 7, Int. 07C, 021637 Bucharest, Romania

Implanturile dentare – intrebari si raspunsuri

On June 29, 2015

By

Ce sunt implanturile dentare ?
Sunt niste dispozitive din titan care au o forma asemanatoare unui surub, si care inserate in os inlocuiesc cu succes un dinte pierdut. Implanturile sunt compuse din doua componenete: implantul dentar propriu-zis (radacina) care se insera in os si partea care se vede, coroana.
In cat timp pot obtine un dinte (coroana) dupa inserarea implantului (radacina) ?
Exista doua variante.
In prima varianta, odata cu inserarea implantului pacientul poate primi si un dinte in maxim 24-48 ore ( incarcare imediata ). Insa aceasta varianta necesita niste conditii speciale care trebuiesc obligatoriu indeplinite.
In a doua varianta, care este de preferat, dupa inserarea implantului se asteapta intre 4 luni ( fara aditie osoasa ) si 9 luni ( cu aditie osoasa ) pana sa se treaca la etapa urmatoare, cand pacientul primeste si partea vizibila a noului dinte, coroana.
Cand am nevoie de o aditie osoasa pentru a putea primi un implant ?
Atunci cand nu exista suficient os pentru inserarea implantului, se face o aditie osoasa ( crestere a volumului osului ). Aceasta se poate face odata cu inserarea implantului sau cu 4-6 luni inainte de inserarea implantului. Desi presupune costuri aditionale substantiale, in foarte multe cazuri este indispensabila.
Este aceasta aditie osoasa periculoasa ?
In niciun caz. Aditia osoasa nu face decat sa mareasca volumul osului in zona unde se doreste inserarea implantului.
Sunt implanturile dentare periculoase pentru organism ?
Nu, implanturile dentare nu sunt periculoase pentru organism. Tehnologia de fabricare a acestor dispozitive a ajuns sa fie atat de avansata incat nu se mai pune problema ca organismul “sa respinga implantul”. Implanturile sunt complet biocompatibile (compatibile cu organismul uman).
Oricine poate beneficia de implantul dentar ?
In principiu da, insa sunt cateva afectiuni care contraindica inserarea implanturilor.
Pana la ce varsta se pot face implanturile dentare ?
Nu exista limita de varsta atata timp cat pacientul nu are anumite afectiuni cronice.
Este operatia de inserare a implanturilor dureroasa ?
Absolut deloc ! Operatia se realizeaza sub anestezie loco-regionala si pacientul nu simte durerea. Durerea nu apare nici dupa trecerea anesteziei.
Ce durata de viata au implanturile ?
Implanturile dentare nu sunt vesnice ! Nu se poate afirma cu precizie care este durata de viata a unui implant. Aceasta difera de la caz la caz, de la pacient la pacient. Sunt foarte multe variabile care pot influenta durata de viata a unui implant.
In cat timp pot sa mi reiau activitatile obisnuite dupa inserarea unui implant dentar?
Imediat ! In afara de anestezie care trece dupa 1-2 ore de la finalul interventiei, nu exista alte motive de disconfort sau contraindicatii care sa va afecteze activitatea obisnuita. Va puteti intoarce chiar si la serviciu in aceeasi zi.
Care sunt avantajele unui implant dentar fata de o lucrare dentara clasica in cazul in care pacientului ii lipseste un dinte ?
Implantul dentar se realizeaza fara a mai afecta in vreun fel dintii vecini. La lucrarea clasica este obligatorie prepararea dintilor vecini chiar daca acestia sunt complet sanatosi.

Daca intrebarea dumneavoastra nu se regaseste printre cele de mai sus, noi va stam la dispozitie. Ne puteti contacta prin unul din mijloacele disponibile la Contact.

Dr Silviu Stanescu

Cabinet Stomatologic Bucuresti Clinica dentara
© 2015, Cabinet Stomatologic Pantelimon Clinica Dr. Stanescu All rights reserved.