logo

0722556589

Sos. Pantelimon, Nr.88, Bloc 409, Sc. 1, Ap. 7, Int. 07C, 021637 Bucharest, Romania

Sterilizarea in clinica noastra

On March 22, 2014

By

imageUna din temerile principale pe care le au pacientii clinicilor dentare sunt legate de sterilizarea instrumentarului.
Pentru ca ne dorim ca pacientii clinicii noastre sa vina fara teama la tratamente, ne-am hotarat sa prezentam procedura de sterilizare pe care o respectam cu strictete si care respecta atat standardele stabilite de Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti cat si standardele in vigoare in Uniunea Europeana si USA.
Sterilizarea instrumentelor folosite in tratamente are ca scop eliminarea in totalitate a microbilor, un proces foarte important, eliminand orice risc de contaminare.
Clinica noastra , asa cum v-a obisnuit, a ales sa achizitioneze cea mai performanta si sigura aparatura de pe piata, autoclavul clasa B.
Protocolul de sterilizare corect si obligatoriu, pe care noi il urmam intocmai, are urmatoarele etape:
1. Dupa folosire, instrumentarul se clateste sub jet de apa calduta si se lasa in solutie antiseptica timp de 60 de min;
2. Instrumentele sunt puse intr o baie de ultrasunete unde sunt complet curatate de resturile biologice si nebiologice care mai exista pe acestea;
3. Urmeaza clatirea si uscarea , apoi instrumentul se ambaleaza in pungi autoclavabile si de unica folosinta si se sigileaza;
4. Pungile cu instrumentarul sunt introduse in autoclav si se selecteaza programul de sterilizare, in functie de instrumentar;
5. Imediat dupa finalizarea procesului de sterilizare, pungile sunt verificate, datate si semnate.
O informatie foarte importanta pentru pacienti este faptul ca pe fiecare punga exista un test de verificare a sterilizarii. Pungile se deschid de fata cu pacientul si acesta poate verifica semnul si data sterilizarii.
O alta politica a clinicii noastre este de a conduce pacientii care doresc in camera speciala de sterilizare si de a le prezenta personal linia de sterilizare si aparatura pe care o folosim cu profesionalism si responsabilitate.

CSS DENTAL

Cabinet Stomatologic Bucuresti Clinica dentara
© 2014, Cabinet Stomatologic Pantelimon Clinica Dr. Stanescu All rights reserved.